Këshilla se si të postoni një listim si pronar i nje pasurie te paluajtshme

1. Ngarko fotografi me cilësi të lartë dhe një planimetri:

 • Fotografitë: Mblidhni imazhe cilësore të pronës suaj. Fotoja e kopertinës është thelbësore, pasi është përshtypja e parë që do të shohin blerësit e mundshëm.
 • Merrni parasysh inskenimin nga profesionistet: Organizoni një konsultë me një inskenues profesionist. Ata mund të japin këshilla të vlefshme se si ta prezantoni shtëpinë tuaj në dritën më të mirë. Inskenimi mund të rrisë tërheqjen e pronës suaj për blerësit e mundshëm.
 • Planimetria: Edhe një planimetri e thjeshtë i ndihmon blerësit të vizualizojnë paraqitjen duke i shtuar vlerë listimit tuaj.

2. Jepni adresën e saktë dhe përfshini informacione të qarta kontakti:

 • Sigurohuni që listimi juaj të përfshijë një adresë të saktë
 • Jepni një numër telefoni ose adresë emaili të besuar që blerësit e interesuar t'ju kontaktojnë. Bëjeni të lehtë për ta që të interesohen për pronën.

3. Vendosni një çmim të përshtatshëm:

 • Hulumtoni cmimet e tregut ose bazohuni ne artikujt tane te vlerësimit të pronës.
 • Vendosni nje cmim konkurrues

4. Përshkruani pronën tuaj në detaje dhe theksoni pikat kryesore të shitjes:

Në përshkrimin e pronës suaj, theksoni atë që e bën shtëpinë tuaj të veçantë. A është oborri i gjerë i shtëpisë, kuzhina e përditësuar apo afërsia me shkollat dhe parqet? Jini specifik dhe bindës:

 • Përfshi informacion thelbësor:
  • Numri i dhomave të gjumit, metra katrorë (m²), banjo, etj.
  • Extrat si ashensor, tarracë, vend parkimi ose depo.
 • Theksoni veçoritë unike që nuk shihen në foto.
 • Përmend shërbimet e afërta, transportin publik dhe pikat e interesit.

5. Krijo një titull tërheqës:

Titulli juaj i listimit është gjëja e parë që shohin blerësit potencial. Bëjeni atë përshkrues, konciz dhe tërheqës. Përfshini detaje kyçe si lloji i pronës (p.sh., "Apartament 2+1 80m2, 100,000Euro") dhe mos harroni vendndodhjen.